Arcradír készítése házilag

Az arcbőrünk szépségének megőrzése érdekében elengedhetetlen a bőr megfelelő ápolása. Sokan úgy gondolják, hogy elegendő, ha egy nappali vagy éjszakai krémet használnak. Az arc megfelelő ápolásához hozzátartozik a rendszeres arcradírozás is. Azonban az sem jó ha túlzásba visszük, hetente elég egyszer alkalmazni.

Az arcradíroknak számos otthon elkészíthető változata ismert. Ezek természetes alapanyagokból készülnek, olyanokból melyek mindenki háztartásában megtalálhatóak. A házilag készített arcradíroknak minimum kettő összetevőből kell állniuk. Kell egy úgynevezett hordozóközeg, melyre legalkalmasabb a joghurt vagy az olívaolaj. (Ezek közül legalább az egyik mindenkinél megtalálható otthon). A másik ami lehet só, cukor, zabpehely vagy dió felel az elhalt hámsejtek eltávolításáért.

Joghurtos-zabpelyhes arcradír: 1 evőkanál joghurtban keverjünk el kevés zabpelyhet és korpát. A joghurt azért jó alapanyaga a házilag készített arcradíroknak, mert táplálja az arcbőrt. A szemcsés összetevők pedig segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában.

Zabpehely

Zabpehely

Zabpelyhes-sós arcradír: Első lépésként a boltban kapható zabpelyhet le kell darálnunk. Ez a művelet házilag könnyen kivitelezhető például egy elektromos mákdaráló segítségével. Ezután keverjünk bele nagyobb szemcséjű sót. Mosakodásnál egy kicsit bevizezzük a masszát és így könnyen fel tudjuk vinni az arcbőrünkre.

Olívaolajas-sós arcradír: Ha nincsen otthon joghurtunk, akkor helyette használhatunk olívaolajat is a házilag készített arcradír alapjaként.

Levendulás arcradír: Ha olívaolajos zabpehelyhez csepegtetünk egy kis levendulaolajat, akkor fertőtlenítő hatású arcradírt készíthetünk magunknak.

  
Iktatva: Szépség Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012